INDKØBSKURV

HAVREGRYN SORT HAVRE, ØKOLOGISKE

grovvalset, 1000g
45,00 DKK  pr. stk
 

GAVEKURV - få dine produkter pakket i gavekurv og gjort klar til afhentning - Køb gavekurv her


 


Sort havregryn er fremstillet af økologiske hele fuldkorns kerner, der er afskallede, dampbehandlede og valsede. Sorthavregryn kan spises rå med mælk, blandes til müesli, laves til grød eller bruges til at bage eller stege med.

 

Sort-havregryn er 100% fuldkorn.

Mindst 75g eller 1 - 1½ portion anbefales af Fødevarestyrelsen som en del af en varieret kost til at dække behovet for fuldkorn hver dag til voksne. I 2015 har Engdigegaard for første gang dyrket et mindre parti økologisk sort havre.

 

Antageligt det eneste parti der er dyrket økologisk i Danmark i 2015. Fra høst 2017 har Engdigegaard produceret og markedsført havregryn af egen sorthavre. Kerner af sorthavre har mørk skal. Deraf navnet sorthavre. Sorthavre har mere energi og protein end gul havre, og et højt indhold af fibre. Sorthavre har været dyrket siden oldtiden, og i Danmark er sorthavre nok mest kendt som ur korn fra fordums tid.

Groft valsede kerner bevarer den naturlige tekstur og storslåede nøddeagtige smag. Tilberedt som grød giver sorthavren en skøn og cremet konsistens.*** Køb online og hent i butikken i vores åbningstid - lige når det passer dig!
  ***